Oktatóink

Oktatóink

Mi a rendszeres gyakorlás hívei vagyunk! A napi gyakorlások során megtapasztalhatod azt, hogy az életed kényelmesebb, egyszerűbb, és csodálatosabb lesz. Mert a jóga nem csak a nyújtásokról szól, és arról, hogy a nyakadba tedd a lábad, hanem arról, hogy egyesülsz ÖNMAGADDAL.

A fizikai gyakorlás, egy csodás meditációvá alakul át, és olyan dolgok kristályosodnak ki majd Benned, hogy az egész látásmódod átalakul. Az életed sokkal örömtelibb lesz, a drámákat és problémákat jobban fogod kezelni, és lehet rájössz arra, hogy mi az életed értelme…

Kocsis Dézi Vinyasa flow órái kiváló kezdés újoncoknak, illetve haladóbbaknak is egyaránt. Az ászanákat megtanulod összekötni a légzéssel.

Az óriási tudású Sárig Hajni Iyengar óráit igazán Minden korosztálynak ajánljuk! A B.K.S. Iyengar jógamester tanításait követi. A módszer rendkívül precíz és intelligens. Biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít egyéni javítással, különböző segédeszközök használatával az egyéni adottságokhoz alkalmazkodva. 

Kopeczny Kata és Ender Feri vezet be az Ashtanga  tradícióba. A kötött sorozatok gyakorlása során az ászanák és a légzést hangoljuk össze, amikor is a légzés ritmusa diktálja a kitartások hosszúságát.
Lázár Orsi Hatha jóga óráin megtanulhatod a légzéstechnikák és ászanák alapjait.

Kopeczny Kata Yin Yoga óráján elengedheted magad, ahol egy-egy nyújtó pózban elengedheted a benned lévő minden feszültséget, stresszt, felgyülemlett haragot vagy félelmet!

A csapat
Jónás Dorka

Jónás Dorka

Hatha jóga, gyerek jóga

Jónás Dorka

Jónás Dorka

Hatha jóga, gyerek jóga

Kocsis Dézi

Kocsis Dézi

Vinyasa Flow

Kocsis Dézi

Kocsis Dézi

Vinyasa Flow

"Kocsis Dézi vagyok, hatha jóga oktató. 2011-ben végeztem az International Wellness Institute (IWI) jógaoktató és sportedző képzésén. Immár sok éve gyakorlom a jógát, óráimon pedig a saját gyakorlásom során megszerzett tapasztalatok átadásával igyekszem segíteni a hozzám fordulókat saját útjukon. Hiszek a jóga áldások erejében és abban, hogy az emberi test mozgásra született. Óráimon a jóga gyakorlásának lendületes módszere mellett az alap ászánák alapos elsajátítására is van lehetőség kezdők és haladók számára egyaránt. Mindenkit sok szeretettel várok!"

Lázár Orsi

Lázár Orsi

Lázár Orsi

Lázár Orsi

"Amikor először találkoztam a jógával (köszönhetően Lovász Andinak, akitől rengeteget tanultam és tanulok folyamatosan) , ott, azon az órán tudtam, hogy a helyemen vagyok. Nagyon sok mindent sportoltam, mozogtam egész életemben, de egyik sportág sem ejtett még ennyire rabul. S bár úgy mentem haza, hogy a lépcső alján bizony össze kellett szednem magam, mert úgy éreztem minden erőmet meghaladja,hogy felmenjek rajta és kezem-lábam remegett, mégis azon a napon elindult a lavina. Azt vettem észre, hogy egy belső hang nem hagy nyugodni, hanem folyamatosan biztat, hogy többet akarjak a jógáról tudni, tapasztalni. Érezzem azt a csendet, amit óra után. Alig vártam, hogy újra mehessek. Akartam újra azt az érzést, amit az ászanák gyakorlása közben éreztem! Majd azt vettem észre, hogy a folyamatos belső feszültség és nyugtalanság, ami a napjaimat eddig jellemezte napról-napra elcsendesedik. A testem átalakul, az életvitelem megváltozik.Figyelek az étkezésemre, igyekszem “tisztán” élni. Létezik, hogy a jóga önmagában képes kiváltani mindezt? Hiszen ha nekem ennyi mindent adott és ad folyamatosan, akkor ezt másoknak is meg kell mutatnom, tanítanom! Mindenkinek szüksége van arra,hogy megtapasztalja ezt az érzést, hogy megtanuljon lazítani, elengedni és én igyekszem ehhez minden segítséget megadni. Az órán megerősítjük a mély-izmokat, beindítjuk a méregtelenítést, fokozzuk az állóképességet, így felépítve az ászanákat. A melegnek köszönhetően kisebb a sérülésveszély, könnyebben nyúlnak az izmok. Gyere és tapasztald meg te is a határaidat és azt ami azon túl van!"

Kopeczny Kata

Kopeczny Kata

Kopeczny Kata

Kopeczny Kata

Az elmúlt 36 évben folyamatosan mozogással foglalkoztam, ezért vagyok elkötelezett híve a mozgás, mint rekreációs és gyógyító lehetőség felfedezésében, átadásában. Megbűvölve, egyre mélyebb és hittel és egyre nagyobb megismerési vággyal figyelem, a bennem és másokban létrejövő pozitív változásokat, amiket a mozdulatokon és légzésen keresztül indítunk el. 6 évesen szertornával kezdtem a mozgásos pályafutásom, majd 10 évesen nyitottam a tánc irányába. A művészeti szakközépiskola elvégzése után olyan hazai és külföldi kortárstánc alkotókkal dolgozhattam együtt, akik meghatározóak a mai napig a hazai és nemzetközi színházi kultúrának. 13 éven keresztül voltam tagja a Szegedi Kortárs Balettnak. Az ottani munkámat a Magyar Állam 2008­ban, Harangozó Gyula Díjjal jutalmazta. 2010­től foglalkozom jógával, és ugyanattól az évtől kezdve mozgásra – szomatikus (testtudati) munkára épülő technikákat is tanulok. Dolgoztam a Megálló Csoport Alapítványnál drogfüggő fiatalokkal és az ArtMan Egyesület látássérült­vak csoportjával, mint mozgásos csoportvezető. Tagja vagyok a Tánceánia Együttesnek, ahol testtudati csoportfolyamatokon keresztül, inkluzív táncszínházi előadásokat hozunk létre fogyatékossággal élő és ép társainkkal. Jóga gyakorlásom évek óta több lábon áll. Porffy Csaba ismertetett meg a jógával, konkrétan az astanga irányzattal. Humora, kitartása és hite segített át sokszor a kezdeti nehézségeken, amikor még a gerincsérvem miatt néha alig tudtam mozogni. Egy hónap csoportos gyakorlás után kezdtem el otthon egyedül gyakorolni, ami azóta is a mindennapjaim részét képezi. 2012­ben jutottam el Tengerdy Ágnes­Bir Akal Kaur első kundalini jóga órájára, ami szintén óriási hatással volt rám, így a kundalini gyakorlás is bekerült a mindennapjaimba. A kétféle megközelítés csodálatosan megtámogatja egymást a mai napig a gyakorlásomban, ezért is kezdtem el Tengerdy Ágnes Yogin 200 órás jógaoktató képzését. Az ő felfogása szerint, minden jóga egy irányba visz, önmagunk megismerése felé. A képzése egy minden irányzatot felölelő holisztikus szemléletmódot ültetett el bennem, ahol a különböző technikák együttes alkalmazása erősíti és tudatosítja a gyakorlást. A jóga matracomon és csoportokban megtapasztalt élményeim elsődleges üzenete, hogy védett, elfogadó és megengedő közegben mindenki képes a fejlődésre, önmaga magasabb szintre emelésére. Ezért ez a változás a legfontosabb számomra, amikor tanítok.

Szél Dalma

Szél Dalma

Szél Dalma

Szél Dalma

Dián Petra

Dián Petra

Dián Petra

Dián Petra

Kántor Tamás

Kántor Tamás

Kántor Tamás

Kántor Tamás

Csicsák Bori

Csicsák Bori

Csicsák Bori

Csicsák Bori

A hatha jógával már évekkel ezelőtt találkoztam édesanyám jóvoltából, aki már rég rájött, hogy mennyi jótékony hatása van a gyakorlásának. A mindennapjaim részévé végül csak később vált. Akkoriban már ülőmunkát végeztem, így (sajnos) a saját bőrömön érezhettem meg számtalan fizikai, majd hamarosan a lelki hatásait is. Olyan intenzív és egyértelmű élmény volt ez, hogy nagyon hamar megfogalmazódott bennem: ezt másnak is meg kell mutatnom, hiszen nem szükséges, hogy fájjon a hátunk, és nem kell hogy a stressz alatt megroppanjunk. Hiszem, hogy a jóga felszabadít: feloldozhatjuk magunkat azok közül a korlátok közül, melyeket a társadalmunk és a megszokások osztanak ránk és a magunk útját járhatjuk, a saját boldogságunkat építhetjük a segítségével. Legjobban azt szeretem, ha teljesen kezdőkkel szerethetem meg a jógát, ez a legnagyobb öröm.

Kálmán Jucus

Kálmán Jucus

Kálmán Jucus

Kálmán Jucus

Ha érdekel a tudatosságból fakadó egész-ség, a környezettel való békés bánásmód, önmagunk szeretete és egymás tisztelete az életben, akkor olvasgasd a bejegyzéseket. Ha észrevételed van, nagyon nagy szeretettel fogadjuk. Válaszolunk. Utánaolvasunk. Kitapasztaljuk. És épp erre buzdítunk Téged is. Kérdezz, kétkedj, tapasztalj. Juss el a magodig :) Love&Light